El Consell per la República ha anunciat aquest dimecres que obrirà una delegació a Perpinyà (Catalunya Nord). Ho ha fet el mateix escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís en una xerrada en ple carrer. El mateix escriptor ha informat que la delegació "treballarà directament en contacte amb Waterloo".

"La missió d'aquesta delegació a Perpinyà és posar-se al servei del Consell per la República per tot el que pensi convenient que es pot fer des de la Catalunya Nord", ha afirmat l'escriptor, qui ha recordat que a Catalunya ja s'han creat els Consells Locals per la República als pobles d'Amer (La Selva), Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) i Vilobí d’Onyar (La Selva).

Al mateix temps, el Consell per la República no para de sumar adhesions. Segons ha fet pública la mateixa entitat, en els últims 120 dies les inscripcions s'han disparat fins a arribar a les 78.291 persones registrades. Això suposa que en els últims quatre mesos l'organització que presideix Carles Puigdemont ha sumat més de 10.000 nous ​inscrits.