El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha aprovat aquest dissabte a Barcelona en assemblea extraordinària la resolució "Participar és l'únic motor de canvi" a favor del referèndum, amb la qual s'ha compromès "a fer una crida a la participació juvenil i a acceptar el seu resultat".

En aquest document, la plataforma, que agrupa 88 associacions juvenils catalanes, ha demanat al Govern que l'1-O complexi tres garanties: "el dret a debat, l'existència d'un cens previ i la realització d'una campanya informativa". A més, la resolució insta els governs català i espanyol a seguir fent "un esforç negociador fins a l'últim dia per tal d'arribar a un acord".

Malgrat el suport a l'1-O, el CNJC ha remarcat en la resolució la necessitat de seguir treballant per aconseguir que "en futures convocatòries electorals es reconegui el dret a vot a partir dels 16 anys i el de les persones migrades".

De les 21 entitats presents en l'assemblea extraordinària del CNJC, 16 han votat a favor de la resolució "Participar és l'únic motor de canvi" i 3 entitats hi han votat en contra: els joves d'ICV, els del PSC i els de CCOO.