El Consell de Ministres extraordinari que es celebrarà aquest dimecres per la tarda tractarà la situació política a Catalunya si prèviament la Mesa del Parlament admet a tràmit la Llei del Referèndum, que es va presentar el passat juliol i que ha de donar cobertura legal al referèndum de l'1 d'octubre.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ja va anunciar que l'Executiu es reuniria en funció del què decidís la Mesa el dia 16. Tot i això, el Consell de Ministres es reunirà de totes maneres i forma extraordinària per tractar la crisi a l'aeroport del Prat sorgida arran de la vaga dels treballadors del control de seguretat.

Així ho va anunciar aquest dilluns el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que va detallar que en la reunió del Govern espanyol s'avaluaran els informes de l'Advocacia de l'Estat sobre el laude i començaran els terminis per designar un àrbitre que determini les solucions al conflicte entre els treballadors d'Eulen i l'empresa.

Un cop convocada doncs, la reunió també podria servir per tractar les mesures que haurà d'adoptar el Govern espanyol si la Mesa del Parlament dona tràmit a la Llei del Referèndum. Tot i això, la Mesa no ha inclòs aquest punt en l'ordre del dia encara que no es descarta que es pugui incloure a l'últim moment, o bé modificant l'ordre del dia, o bé que sigui la mateixa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, qui en demani el debat.

En cas que finalment s'accepti a tràmit, Rajoy ja va anunciar que el Consell de Ministres es reuniria per impugnar la Llei del Referèndum davant el Tribunal Constitucinal, sense esperar que aquesta arribi a la debatre's a la cambra catalana.