El Consell d'Informatius de TVE exigeix la dimissió de la seva direcció per la cobertura del referèndum de l'1 d'octubre. Aquest organisme ha demanat ​​la "dimissió immediata de tota la direcció d'Informatius per incomplir el deure de servei públic" pel que fa a la cobertura. En un comunicat, denuncien que, en les informacions, la cadena pública no va garantir "la informació objectiva, veraç i plural" que s'ha de garantir per llei.

 

L'òrgan regulador denuncia que TVE no va complir amb el seu "deure de servei públic" a l'hora d'informar sobre la situació de l'1 d'octubre a Catalunya. Per això, demana la dimissió "immediata" de la direcció d'Informatius. En un text molt dur, l'organisme regulador lamenta que "TVE va fer desistiment de les seves obligacions i va deixar en l'àmbit d'altres televisions la responsabilitat d'informar els ciutadans".

Dos errors

Des del Consell d'Informatius s'apunta a dos errors: no preparar un dispositiu especial per "la crisi institucional més important des del 23-F" i al fet que es va fer "tot el possible per difondre una visió parcial i esbiaixada dels fets".

L'organisme regulador denuncia que La 1 "només tallés la seva programació per a un breu avanç informatiu a les 12:00 i per a la declaració de la vicepresidenta del govern espanyol a les 13:45", mentre que el Canal 24 Hores es va dedicar "gairebé tot el dia a emetre tertúlies d'opinió".

A més, s'exposa que no es va difondre les paraules del president Puigdemont. "Ni La 1 ni Canal 24h van recollir en directe les paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en les quals va avançar la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència", sentencia el Consell.