El Consell General del Poder Judicial ha instat avui la Fiscalia General de l'Estat, el Ministeri d'Interior i la Conselleria d'Interior que "immediatament adoptin totes les mesures per a la persecució de les persones i grups que han participat" en la pintada de la casa del magistrat Pablo Llarena.

Arran va reivindicar ahir l'acció. Un grup d'encaputxats va llançar pintura groga a la façana de la casa que el jutge té a Sant Cugat. Segons l'òrgan de màxima representació de la judicatura, en el moment dels fets, dins la casa hi havia la dona del magistrat i un fill.

En el comunicat, el CGPJ manifesta "el seu més absolut rebuig a l'atac patit pels dos magistrats i la seva família, i l'atac que amb això s'ha perpetrat també contra tots i cadascun dels jutges i magistrats que presten servei a Catalunya. El seu més absolut rebuig davant de les expressions de suport a aquestes conductes criminals i als que les estan encoratjant; i el seu més absolut rebuig davant de tota conducta d'intimidació que pretengui dirigir-se contra els jutges i magistrats que presten servei a Catalunya".

A més comunica "la seva manifestació d'alè i compromís amb els jutges i magistrats que serveixen a Catalunya, i el seu reconeixement més ferm i sincer per la tasca constant, callada i meritòria que presten dia a dia en benefici de la comunitat".