El Consell de Ciutat de Barcelona, que reuneix representants de l'Ajuntament, de les principals institucions de la ciutat i d'entitats socials, ha aprovat aquest dilluns una moció on rebutja l'aplicació de l'article 155, demanant l'alliberament dels presos polítics i de suport al president Puigdemont i als consellers del Govern a l'exili.

A la moció, que consta de sis punts, el consell rebutja "l'escalada repressiva dels darrers mesos" i exigeix l'excarceració immediata de tots els presos polítics. Defensen que els empresonats han "actuat sempre pacíficament i democràticament" seguint el mandat de l'1-O.

També expressen el seu suport al Govern presidit per Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i a la Mesa i al Parlament, que "s'han vist desposseïts de les seves competències" per l'aplicació que consideren "indigna" del 155.

En quart lloc, demanen la fi de la judicialització de la política catalana i condemnen "l'arbitrarietat i l'ús partidista" amb que creuen que s'estan aplicant les lleis. Acaben instant a la Unió Europea i a la resta d'institucions internacionals a mediar per "facilitar el diàleg i una solució política" i exigeixen l'aixecament de l'ampliació del 155.