L'advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha estat molt crític des de la constitució de la taula de diàleg entre els governs català i espanyol. Amb l'esclat del CatalanGate i l'aval de La Moncloa als actuals responsables del CNI que han admès espiar els independentistes catalans, aquesta taula encara ha quedat més qüestionada. Boye, advocat espiat, s'ha dirigit al president Pere Aragonès per llançar-li una advertència des de twitter: "Més que aixecar-se de la taula, el que s'ha de fer és mirar a baix per si hi ha micròfons" i ho acompanya del hashtag #CatalanGate.

No s'aixecaran

Resposta irònica i indirecta que ha donat com a reflexió a les declaracions d'Aragonès aquest matí a Catalunya Ràdio: "No els faré el regal d'aixecar-me de la taula de diàleg", ha sentenciat el president en la línia del seu líder de partit a Esquerra, Oriol Junqueras, que ja va ser el primer en esvair dubtes sobre si donaven la taula per trencada. Així doncs, ha insistit a dir que la confiança amb el govern espanyol està trencada, però no tanca la porta a recuperar-la.

Per a tal cosa, el president remarca que calen certes accions per part de l'Executiu de Sánchez. Per una banda, Aragonès reclama una comissió d'investigació amb la màxima transparència, criticant la comissió de secrets oficials del passat dijous. També ha reclamat saber qui va donar les ordres per espiar massivament a membres de l'independentisme i garanties que aquest espionatge no continua avui dia.

Gonzalo Boye tuit
Tuit de Gonzalo Boye

Boye, posteriorment, encara ha estat més explícit i ha compartit la frase "Aneu a la merda" que ha fet viral el president Carles Puigdemont amb aquest escrit:  "M'hi sumo: #aneualamerda. No ens podem asseure mai més en cap taula amb aquesta gent fins que haguem de decidir els termes de la separació. Aneu a la merda tots els qui heu violat les nostres vides i les de les nostres famílies. Miserables els qui ho feu i els qui ho justifiqueu". Aquest "m'hi sumo", és la resposta que Puigdemont ha donat a un tuit anterior de qui va ser vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, durant l'espionatge: "Al meu mòbil s’hi poden trobar converses d’amor amb el meu marit; stickers pujats de to amb els amics; el ‘bon dia’ que els pares ens envien al grup familiar; i també idees per fer de Catalunya un país lliure. Els qui espieu, els qui ho avaleu o ho permeteu, aneu a la merda".

Posteriorment, el diputat de Junts al Parlament de Catalunya, Francesc de Dalmases, ha contestat: "Un senyor gris d’aquests que ha viscut tota la vida de les intrigues, de dividir, i que té la sensibilitat d’un còdol (convençut que viurà tota la vida del mòmio) em va dir un dia: ‘Dalmases, un diputat no pot dir #aneualamerda.’ Avui més més que mai, senyor gris: #aneualamerda". La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha repiulat l'escrit de Puigdemont, així com també la Secretària de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula; la diputada de Junts per Lleida, Cristina Casol, entre d'altres. Junts constata, una vegada més, la seva negativa per la taula de diàleg tal com ha estat constituïda i en el context actual.