El Consell de l'Advocacia Catalana, que agrupa els 14 col·legis d'advocats de Catalunya, ha carregat contra el jutge Félix Guevara, per la seva actitud en el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils a l'Audiència Nacional.

El magistrat ha utilitzat un to molt polèmic contra els advocats, especialment contra el lletrat Jaume Alonso-Cuevillas, que insisteix a aclarir el paper de l'imam de Ripoll.

"Manifestem el nostre més profund rebuig i indignació pel tracte que el magistrat senyor Félix Alfonso Guevara Marcos està dispensant als lletrats i lletrades a la vista oral", assenyala. "Aquest tracte està suposant una greu limitació a l’exercici del dret de defensa, pilar fonamental de qualsevol estat democràtic i de dret que, sobretot, ha de garantir l’exercici ple de drets i llibertats", afegeix.

Segons el Col·legi de l'Advocacia, és "inacceptable" que a la sala de l'Audiència Nacional es produeixin aquests comportaments per part d’aquells que han d'impartir justícia.

Es reserven per això el dret a formular queixa davant del Consell General del Poder Judicial, per si aquests fets poden ser constitutius de la falta prevista a l’article 418.5 de la llei del Poder Judicial (LOPJ), de falta greu de consideració respecte de la ciutadania, institucions, secretaris, metges forenses, i resta de personal al servei de l’Administració de Justícia, membres del Ministeri Fiscal, advocacia i procuradoria, graduats socials i funcionaris de la Policia Judicial.

El jutge va escridassar aquesta setmana l'advocat Cuevillas, perquè després de diverses topades i recriminacions, va agrair amb ironia "l'amabilitat" del magistrat. 

"No he faltat al respecte. A mi no se'm respon així. A la meva persona, sí, però no al que represento. "Si ara està de moda no respectar les institucions, aquí es respecten!", va replicar el jutge amb el seu to cridaner.

"I la sala es reserva posar-ho en coneixement del Col·legi d'Advocats", va concloure el magistrat. De fet, el Col·legi d'Advocats ja s'ha pronunciat.