El Consell de l’Advocacia Catalana ha denunciat que les crítiques efectuades pels magistrats de la sala del Tribunal Suprem a l’actuació dels advocats de Jordi Cuixart al judici al procés, Marina Roig i Àlex Solà, és una “evident pressió“ contra el legítim dret de defensa dels lletrats. També apunta a una falta d’equanimitat per part del tribunal

El Consell, que aplega tots els col·legis d’advocats de Catalunya, ha fet públic un comunicat en què qualifica d’"inèdit i molt desafortunat” que el tribunal fes arribar als mitjans de comunicació les seves queixes en ple judici, desqualificant l’actuació dels advocats de la defensa de Cuixart. L’entitat reclama tolerància amb les actuacions dels advocats, especialment els que exerceixen el dret de defensa.

Les crítiques no queden aquí. El Consell entén que "resulta lamentable i és un greu error que això hagi succeït i que no hauria de tornar a produir-se en cap cas”, i recorda al Suprem que té els seus propis mitjans perquè el judici transcorri amb normalitat. “Entenem que no pot utilitzar mitjans que considerem impropis per preservar la seva independència, imparcialitat i una imatge adequada de cara a l’opinió pública, tan necessitada de creure en la justícia”.

El Consell manifesta el seu suport a Marina Roig i Àlex Solà, “entenent que això no ha d’afectar en absolut l’exercici de la defensa que duen a terme”.