Ana Pastor no esperarà que Francesc Homs presenti recurs o que hi hagi aclariment de la sentència per executar-la. La presidenta del Congrés podria vetar la presència del portaveu del PDeCAT ja la setmana vinent. Només esperarà que el Tribunal Suprem li comuniqui la sentència que inhabilita Homs durant un any i un mes, que podria ser a finals d'aquesta setmana.

Serà llavors quan Pastor ho comuniqui a la Junta Electoral Central, l'encarregada de traslladar la inhabilitació a l'exconseller de la Presidència, i el PDeCAT haurà d'anunciar el substitut que, en teoria, seria el següent a la llista de les eleccions del 26-J​, Feliu Guillaumes, i també haurà de nomenar un nou portaveu.

Homs, però, no acatarà aquesta decisió fins que no rebi la comunicació oficial, i provarà d'aconseguir la suspensió de l'execució de la sentència perquè la inhabilitació no tingui efectes recorrent la sentència al Tribunal Constitucional. "Continuaré anant al Congrés fins que se'm comuniqui formalment, fins al moment que no pugui entrar per la porta".