El Congrés ha reprovat el número dos del Ministeri d'Interior, José Antonio Nieto, en el marc de l'Operació Lezo per haver fet presumptament una delació a Pablo González, germà d'Ignacio González –expresident de la Comunitat de Madrid– en el marc d'aquesta trama, durant una reunió que ambdós van mantenir al ministeri fa mesos. És la segona reprovació d'un alt càrrec, després de la del ministre de Justícia, Rafael Catalá, fa unes setmanes.

La proposta partia del PSOE i ha tingut els seus vots a favor, i els d'Unidos Podemos i confluències, ERC i PDeCAT (161). S'han abstingut Ciutadans i el PNB (36) amb el vot del Partit Popular en contra (131).

Al portaveu republicà, Gabriel Rufián, però, no li ha semblat suficient aquesta reprovació. Ha instat "el nou PSOE" a "ser valent", anar més enllà i demanar la dimissió de Zoido. Rufián ha recordat les paraules de Nieto durant una compareixença urgent a la comissió d'Interior al Congrés i ha dubtat de la seva veracitat, aleshores el secretari d'Estat va dir que només s'havia reunit amb González, dels "germans Dalton-González" –com els ha titllat el diputat d'ERC– per parlar de MERCASA, una empresa pública de l'Estat. "Sobre la cria del salmó", s'ha mofat Rufián.

El representant d'Unidos Podemos, Rafael Mayoral, ha centrat part del seu discurs en els vets que assegura que PP, PSOE i Cs haurien posat en la comissió de l'Operació Catalunya. Ha demanat el cessament de Nieto per haver-se reunit amb el germà de l'expresident de la Comunitat de Madrid i l'ha rebatut que tingués temps per trobar-se amb ell i no amb els representants de determinats cossos policials, com la Guàrdia Civil.  

El representant de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha defensat la seva abstenció al·legant que s'estava desvirtuant la figura de la reprovació i s'acabaria amonestant fins i tot als uixers. Ara bé, Gutiérrez considera que s'hauria de demanar que el ministre cessés el seu número dos per "maldestre", tot i que les informacions a premsa bé podrien ser "esbiaixades" al respecte.

El portaveu del PNB, Mikel Legarda, s'ha mostrat més prudent i ha afirmat que calia esperar que s'aixequés el secret de sumari per prendre aquestes accions. 

Tot i que no s'han quedat sols, als populars no els ha caigut bé la reprovació i han mantingut l'argument dels darrers mesos sobre la "presumpció d'innocència" i la possible manipulació de la conversa. El portaveu José Alberto Martín Toledano ha assegurat que hi havia una voluntat de linxament públic al govern espanyol i que quan s'aixequés secret de sumari, "algú s'hauria d'empassar les seves paraules".