Cop de porta de nou de la Mesa del Congrés a crear una comissió d'investigació sobre les presumptes irregularitats de la Casa Reial. La petició s'ha tombat amb els vots de PSOE, PP i Vox, mentre que només Unidas Podemos hi ha votat a favor. La iniciativa havia estat promoguda per ERC, EH Bildu, el grup plural –on hi ha JxCat– i el mixt, a més del PNB. Fa algunes setmanes la mateixa Mesa ja havia rebutjat una petició en aquest sentit, que aleshores també havia estat registrada per Podemos. 

Els lletrats de la cambra han al·legat que la proposta no es pot admetre a tràmit tenint en compte la posició institucional del Cap de l'Estat en el marc constitucional i d'acord el que estableixen els articles 56,3 i 65 de la Carta Magna. També s'ha tingut en compte la jurisprudència del Tribunal Constitucional, que ja va tombar una petició del Parlament de Catalunya per investigar la monarquia. 

Independentistes i nacionalistes van demanar crear una comissió d'investigació del rei emèrit Joan Carles I pel cas dels comptes a Suïssa. Els socialistes, els vots dels quals eren imprescindibles perquè la proposta tirés endavant, ja van al·legar en l'anterior votació la inviolabilitat del Rei per no permetre'n la tramitació.