El Congrés ha donat llum verda definitiva al projecte de pressupostos generals de l'Estat de 2018. La votació final de les esmenes s'ha produït aquest dijous a la Cambra Baixa, després de passar pel Senat. El president espanyol, Pedro Sánchez, ha aconseguit mantenir el pressupostos que el Partit Popular havia pactat amb el PNB, abans que aquest donés suport a la moció de censura de Mariano Rajoy. Dels 540 milions pressupostats, el PP va esmenar-ne 31 a la Cambra Alta, però aquest canvi ha estat rebutjat pel Congrés en l'última votació.

Els mateixos partits que van donar suport al projecte de Rajoy són els mateixos que l'han mantingut en aquesta ocasió: PP, Ciudadanos, PNB, Coalición Canaria, Nueva Canarias, Foro Asturias i UPN. Els socialistes, però, hi han votat en contra, juntament amb Unidos Podemos, ERC, PDeCAT i EH Bildu.

Els mateixos bascos havien denunciat la "venjança" que els populars volien aplicar-los per mitjà d'un comunicat, però que no han aconseguit, malgrat la moció a Rajoy.

D'entre les principals esmenes acceptades hi ha una per als malalts de talidomida.