El diputat de Ciutadans Edmundo Bal tramitarà una querella contra el seu propi partit per revelació de secrets si la portaveu del partit, Patricia Guasp, no rectifica la decisió feta pública en una entrevista d'obrir-li un expedient disciplinari. Bal, crític amb l'actual cúpula del partit, ha decidit querellar-se per les declaracions de Guasp en què afirmava que s'havia obert un expedient disciplinari a Bal per les seves crítiques a la direcció del partit per la renúncia a concórrer a les eleccions generals del 23 de juliol. Per a Bal, que Guasp hagi fet públic que se li ha obert un expedient és una vulneració de la intimitat. Més encara si no se li ha notificat prèviament, tal com ell assegura. 

Escau esmentar que, posteriorment, el mitjà de comunicació que va entrevistar Guasp va precisar que en la resposta literal de la portaveu de Ciutadans no s'esmenta un expedient disciplinari, però Bal ha assegurat que aquesta modificació no canvia la decisió de tramitar la querella. "Cap membre de l'Executiva (tampoc la portaveu) pot accedir a una dada confidencial com és un expedient disciplinari ni per descomptat a patrocinar la seva resolució en contra meva", ha afegit. 

Aquest divendres, en declaracions per a la cadena Cuatro, Bal ha remarcat que tramitarà la querella si Guasp no rectifica les seves paraules, tot i que ha precisat que no vol fer-ho. "Però m'estan obligant a fer-ho", ha assenyalat. "Que digui que no volia dir el que va dir i pelillos a la mar", ha emfatitzat.

Així doncs, el diputat i portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés dels Diputats considera que la revelació d'aquesta informació el fa quedar com "un malvat" i això "atempta contra el seu honor i la seva intimitat personal". A més, ha explicat que no es poden difondre dades sobre la seva afiliació al partit per la protecció de dades. També ha comentat que l'executiva "no ha d'interferir a l'exercici de la potestat sancionadora", en aquest cas a càrrec de la Comissió de Règim Disciplinari i el Comitè de Garanties. "M'estan lesionant l'honor", ha lamentat. 

Bal carrega contra la direcció del partit per renunciar a les eleccions del 28-J

Per a Edmundo Bal, que va ser derrotat per Guasp en les primàries del partit, la decisió de la cúpula del partit de no concórrer a les eleccions generals del 28 de juliol és un error. I, segons ell, han pres aquesta decisió perquè "es volen quedar els diners" per a les eleccions del Parlament Europeu del 2024. "No callaré", ha assegurat el membre crític de la formació espanyolista.

Finalment, no ha descartat la possibilitat de fundar un nou partit o integrar-se a una altra formació. "Vull seguir en política, quan l'Executiva s'acabi de carregar el partit ja pensarem (en referència a ell i a un altre destacat crític del partit, Francisco Igea) si fundem un o ens fiquem en un altre", ha comentat.