El confinament pel coronavirus està provocant diversos incidents a les presons catalanes. L'últim va ser ahir. Una protesta al Mòdul 4 de Brians 1 a l'hora de dinar.

Un grup de 25 presos no van voler entrar al menjador. A ells es van unir la resta del mòdul. Però finalment van acabar dinant. Fonts de Serveis Penitenciaris expliquen a El Nacional que 12 dels presos promotors de la protesta han estat traslladats a altres presons i la resta se'ls ha canviat de mòdul.

No és l'únic incident que hi hagut a les presons. La setmana passada hi va haver diverses discussions i protestes a diferents presons catalanes provocades per les mesures que s'han aplicat arran dels protocols del Covid-19. I la més estrica és la de les visites que s'han restringit al màxim. Ja no hi ha vis a vis ni familiars que puguin entrar a les presons. I hi ha molts reclusos que no poden veure els seus fills. Això està provocant un malestar entre els presos i alguns incidents. Però "el conjunt de la població reclusa està preocupat pel coronavirus" i per tant, segons fonts de presons entenen les restriccions i el que està passant "forma part de l'angoixa". 

Fins ara en cap dels incidents hi hagut ferits, ni baralles ni s'ha fet ús de la força.