La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat que el Port "no va per lliure" i que "és conscient de tots els problemes de la ciutat". Amb l'alta contaminació i el turisme massiu a l'ordre del dia, l'espai marítim està en el punt de mira de la ciutadania i també de l'Ajuntament de Barcelona. Conesa ha admès que el port representa el 10% de la contaminació de Barcelona, tot i que ha apuntat que els creuers només figuren el 1,7%.

Davant d'aquesta problemàtica, Conesa ha destacat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que l'electrificació del port serà el proper pas de l'empresa. De fet, ha explicat que el mes de maig van sol·licitar "una nova potència energètica" i que en 12 mesos rebran una resposta. Quan s'aprovi aquesta sol·licitud, electrificaran paulatinament els molls, ha remarcat Conesa. Mentrestant, han iniciat un canvi de fuel menys contaminant pels vaixells.

Pel que fa al turisme massiu, Conesa respecte les queixes de la federació de veïns, però es defensa assenyalant que "a tots ens agrada fer turisme". Ha matisat que "és un sector econòmic molt important a Catalunya", i que "una altra cosa és que sigui de qualitat". En aquest sentit, creu que és "imprudent" demanar una limitació de l'arribada de creuers a Barcelona. I ha afegit també que "menys activitat, no vol dir menys contaminació".

Tres creuers amarrats al moll del Port de Barcelona ACN

Tres creuers amarrats al Port de Barcelona / ACN

D'altra banda, la presidenta del Port s'ha mostrat molt a favor de l'operació policial contra el 'top manta' i ha donat tot el suport a la nova política que ha indagat l'Ajuntament. Ha indicat que es van sentir "molt sols lluitant contra aquest fenomen".

Tot i indicar que han perdut molt de temps per assolir els objectius del Port perquè, segons Conesa, "hi ha hagut certa desconnexió en relació a les promeses i les realitats", ha admès que "hi ha bona sintonia" amb l'actual govern estatal. En aquesta línia, ha ratificat que han signat un protocol que suposarà "el tret de sortida" per la consecució dels accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona.

En relació a l'investigació dels Mossos d'Esquadra per les presumptes irregularitats del govern del PdeCat a l'Ajuntament de Sant Cugat, Conesa, com a exalcaldessa de la ciutat, ha assegurat que està "molt tranquil·la, ja que l'informe de l'interventor "deixa clar que totes les factures de són correctes."