"Sempre he defensat que Sant Cugat necessita un hospital públic de referència". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha defensat al seu blog l'interès de la Generalitat per comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) per "tenir assistència a la xarxa pública" i demanarà hora al conseller de Salut, Toni Comín, perquè "comparteixi amb els ciutadans i les ciutadanes de Sant Cugat els plans de futur".

Lamentant-se, però, que el conseller de Salut no li hagi comunicat aquesta decisió perquè posa de manifest que "m'hagués agradat assabentar-me de la planificació sanitària de Sant Cugat directament", Conesa creu que el "més important" és que l'operació "surti bé" perquè "el que tenim en joc és massa important".

A parer seu, si finalment es confirmen les intencions del Govern de convertir l'HGC en "un centre públic bàsic amb una alta capacitat ambulatòria, es garantiria el que he defensat fins avui: que els ciutadans de Sant Cugat, i per extensió de Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Castellbisbal, tinguéssim un centre públic de proximitat".

D'aquesta manera, "es garantiria l'assistència i la cobertura sanitària dins la xarxa pública" i, a més, "donarien sortida als dèficits sociosanitaris de la comarca del Vallès Occidental".