"Farem tot el possible pel procés, no en tinc cap mena de dubte, però evidentment podem arribar a un cul de sac i a un xoc de trens". Així ho ha afirmat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, en una entrevista al Tot Sant Cugat, on també ha recordat que fa molt temps que no opina sobre "aquest procés" perquè "és tant difícil el que volem fer que ens podríem arribar a trobar amb un cul de sac". 

Segons Conesa, "hem de poder permetre als nostres representants polítics, al president i al vicepresident, que arribats a aquest cul de sac puguin prendre les decisions més oportunes". Es mostra convençuda dient que la responsabilitat dels polítics "és vetllar perquè la ciutadania se senti segura en aquest procés i, arribats a un moment d'un cul de sac, les decisions més adequades segur que se sabran prendre".

La presidenta de la Diputació de Barcelona també ha expressat la seva opinió sobre el cessament de l'exconseller d'Empresa, Jordi Baiget. Considera que "es tracta d'una situació d'altíssima complexitat i és absolutament legítim que hi hagi persones que es plantegin dubtes en relació a tot aquest procés perquè crec que no seríem responsables sinó avaluéssim els pros i els contres".

Conesa ha defensat Baiget assegurant que les declaracions que van provocar el seu cessament es van fer en una entrevista de "caire molt personal", i que per tant "es van abordar una sèrie de qüestions que qualsevol persona s'ha de poder plantejar". Finalment, ha indicat que "Baiget podria haver continuat al Govern" però que "si el president ha considerat cessar-lo, deu tenir els seus motius"..