La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, lamenta que l'Ajuntament de Barcelona "manipuli" les dades d'emissions de diòxid de carboni d'aquesta infraestructura i demana a l'alcaldessa Ada Colau que rectifiqui. Així ho ha assegurat al programa Aquí Cuní de Ser Catalunya en una entrevista amb Josep Cuní. Conesa argumenta que les dades que dona l'ajuntament són totalment "errònies, sembla que vulguin inflar [les dades] del Port i també l'Aeroport del Prat perquè la ciutat no quedi tan inflada".

La presidenta del Port comenta, a partir de les dades publicades: "Quan l'ajuntament treu una gràfica i dona les emissions que s'estan produint, s'han de distingir les del Port de Barcelona de les del transport marítim global", on Conesa recorda que no tenen la responsabilitat: "No podem actuar en aigües internacionals, estan desdibuixant el focus". També acusa el govern de Colau de centrar les culpes en els creuers: "La mobilitat marítima té uns reptes de reducció de CO2 importants, però els que més contaminen són els vaixells vells". 

Conesa demana posar-se d'acord i afrontar el repte de la mobilitat, també la del vehicle. Aplaudeix les mesures com la Zona de Baixes Emissions però també demana per al Port diàleg i senyala el seu compromís amb el medi ambient: "Electrificarem els molls i hem de garantir que els vaixells, quan són al Port, estan endollats a una energia neta".