Mercè Conesa ha oficialitzat avui la seva renúncia com a presidenta de la Diputació de Barcelona reivindicant el "paper decisiu" que segons el seu parer juga aquesta institució i reclamant una Catalunya "sense exiliats, presos polítics ni alcaldes i alcaldesses imputats per qüestions ideològiques".

La renúncia a la presidència de la Diputació s'ha produït en el ple extraordinari celebrat aquest dilluns, previ al que tindrà lloc dijous que ve, en el qual prendrà el relleu Marc Castells com a president.

En la seva intervenció, Conesa, que deixa la Diputació per posar-se al capdavant del Port de Barcelona, ha afirmat que s'ha de "continuar mirant lluny, però treballant de prop per viure en una Catalunya plena en els fonaments de la democràcia", ha informat la institució en un comunicat.

Conesa, que va ser nomenada presidenta de la Diputació el 2015, ha assenyalat que durant el seu mandat ha prioritzat la "cooperació amb els ens locals, amb la mirada posada a garantir la igualtat d'oportunitats de tots els ciutadans".

També ha subratllat la necessitat de continuar aprofundint en el paper de les dones, amb l'horitzó que puguin estar presents en "els llocs de presa de decisió, en tots, en els més importants".