Fa molts mesos que Celestino Corbacho manté una relació esplèndida amb Albert Rivera. Aquest va ser un factor clau per incorporar-se a la candidatura que encapçalava Manuel Valls. I és la que explica també que, confirmat el divorci entre Valls i Ciutadans que es traduirà en una separació en dos grups municipals diferents, l'exministre socialista i exalcalde de l'Hospitalet s'inclini a hores d'ara per quedar-se amb Cs. Malgrat això, ell mateix assegura que encara ha d'acabar de sospesar la decisió. 

En una conversa amb ElNacional.cat, Corbacho ha lamentat la ruptura, perquè l'obliga a triar. Ha avançat que no farà l'anunci oficial fins que mantingui la conversa que té pendent amb la direcció de Cs, cosa que passarà aquest dimarts a la tarda. De fet ja ahir dilluns van mantenir algun contacte. Al matí s'ha vist amb Manuel Valls, a qui ha exposat la situació. La condició sine qua non, segons ell mateix ha confirmat a aquest diari, és que no s'hagi de sotmetre a la disciplina de partit. És a dir, que pugui conservar la seva independència a l'hora d'exercir el seu vot al ple de l'Ajuntament de Barcelona. Sense obediències, sense carnets. 

Un altre dels factors clau que explicaria que Corbacho apostés definitivament per Cs és la passarel·la cap a la Diputació de Barcelona. Al partit taronja li corresponen quatre diputats a l'ens supramunicipal, que es constituirà previsiblement el 28 de juny. I Corbacho, que ja va presidir aquesta institució, té un especial interès a poder-ne formar part. Ell mateix ha reconegut a ElNacional.cat que quan va decidir tornar a la política municipal era també per poder impulsar polítiques que traspassessin la frontera de la ciutat i tinguessin a veure amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Doncs bé, a Ciutadans també veuen amb bons ulls aquesta possibilitat, la d'enviar-lo a la Diputació de Barcelona com un dels seus representants. És a dir, que podria ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona i a la vegada diputat. 

En una roda de premsa aquest migdia, el portaveu de Cs al Parlament li ha estès una catifa vermella a Corbacho. "Ens sentiríem molt honorats si vingués al nostre grup municipal, per a nosaltres és una figura important, té una experiència grandíssima del món municipal", ha manifestat Carlos Carrizosa. Des de Cs disculpen Corbacho, que com Valls també va votar a favor de la investidura d'Ada Colau, "veiem normal que ell en aquell moment optés per allò que el seu cap de grup estava assenyalant, perquè no estava sotmès a la nostra disciplina de partit". Sobre aquest últim punt, com dèiem, condició indispensable de Corbacho, ha avançat que si s'incorpora al grup de Cs, seguirà tenint llibertat de vot.