El Jutjat d'Instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols ha condemnat pels delictes de lesions i danys dos espanyolistes que, el 30 de setembre del 2018, van agredir i llençar el mòbil a terra d'una de les participants en un dinar popular, conegut com a dinar groc, a Platja d'Aro.

La jutge considera provat que Javier C. va pegar a una noia al braç i va provocar que el mòbil que portava a la mà caigués a terra i es trenqués. També considera provat que Purificación C. va agafar dels cabells i d'un dels braços la mateixa noia, que va acudir a l'Hospital de Palamós, on li van diagnosticar una equimosi en ambdós braços i contractura muscular a la zona cervical.

La sentència condemna per un delicte de danys i lesions lleus Javier. C. i per un de lesions lleus Purificación C. També descarta condemnar una tercera persona involucrada en els fets, Francisco F. C. —fill de Purificación C.— perquè considera que no ha quedat acreditat que agredís la víctima, com ella havia denunciat, ni que la víctima l'agredís a ell (ja que es van denunciar mútuament).

La jutge considera veraç la declaració de la víctima, que estava corroborada per informes mèdics, per un vídeo aportat a la causa i per la declaració d'altres testimonis presencials, dels quals destaca que són "objectius i imparcials" perquè "no tenen vincles amb les parts".

Considera que no hi ha prova de càrrec contra Francisco F. i destaca que la denúncia que va presentar contra la denunciant va ser presentada més d'un any després dels fets, quan va rebre la citació per al judici.

Per tot això, la jutge condemna Purificación C. per un delicte de lesions a pagar una multa de 120 euros i Javier C. per un delicte de lesions lleus i danys a una multa de 240 euros, a més haurà de pagar a la víctima 275 euros en concepte d'indemnització pels danys causats, per haver-li trencat el mòbil. Tots dos són condemnats, a més, a indemnitzar de forma solidària la víctima amb 125 euros.