Un dels condemnats per l'assalt ultra a Blanquerna, José Pedro Cruz, forma part de l'equip de Vox a Meco, una població de 13.000 habitants a mig camí entre Madrid i Guadalajara. Segons ha avançat La Sexta, l'històric líder ultra ha militat anteriorment a formacions com Fuerza Nueva, Frente Nacional, Nación Jóven i Nudo Patriota Español.

El portaveu de la formació a Meco el descriu com "afiliat base", però no és difícil trobar-lo en diverses imatges publicades pel partit on apareix acreditat juntament amb altres membres del partit d'ultradreta a les carpes informatives.

jose pedro cruz vox meco - @MecoVox

José Pedro Cruz és el segon home començant per l'esquerra | @MecoVox

Cruz va ser condemnat a una pena de tres anys i onze mesos de presó per l'assalt a Blanquerna però, de moment, continua en llibertat després que el Tribunal Constitucional suspengués l'entrada a la presó dels condemnats a l'espera de resoldre el seu recurs d'empara. Després de l'assalt, Cruz va arribar a descriure-ho com un "escarni sense més importància" i va assegurar que si per aquells fets et demanen 11 anys de presó —la petició de les acusacions— "doncs potser t'has de plantejar fer una altra cosa més grossa".

Cruz és un habitual dels actes d'extremadreta i ha arribat a protagonitzar un discurs d'exaltació del cop d'estat en un acte de commemoració de la mort del dictador Francisco Franco. En l'àmbit professional, el militant d'ultradreta forma part del cos de funcionaris de gestió administrativa i processal del jutjat de violència contra la dona a Torrejón de Ardoz.