El diari britànic The Guardian ha arribat a la conclusió que l'independentisme català està adoptant noves estratègies lligades a un canvi generacional. "Noves generacions, noves tàctiques: la cara canviant de les protestes catalanes. Un nou grup va cridar a l'ocupació de l'aeroport usant una aplicació per dur els joves al carrer", indica en al·lusió al Tsunami Democràtic. El considera el gran emblema d'aquest canvi, i hi ha parlat per correu electrònic.

"Fins aquesta setmana, les imatges que habitualment projectava el moviment independentista català eren les estelades amb els colors vermell, groc i blau, i les grans multituds que es reunien per la Diada durant els darrers 8 anys fent crides sinceres, entusiastes i infructuoses a favor d'una República independent. Però dilluns a la nit les imatges que venien de Barcelona i altres indrets van començar a explicar una història diferent. Enfadats per la decisió del Tribunal Suprem d'empresonar 9 líders independentistes pel intent fallit de secessió de fa 2 anys, milers de joves catalans van marxar cap a l'aeroport de Barcelona-El Prat per intentar ocupar-lo", assenyala.

 

The Guardian

The Guardian afirma que "és significatiu" que l'ocupació de l'aeroport no fos convocada per les dues grans entitats independentistes, l'ANC i Òmnium, i que a més estigués inspirada en les protestes de Hong Kong. "És revelador que l'ocupació de l'aeroport -amb el ressò de les protestes de Hong Kong- va ser idea d'un nou grup secret denominat Tsunami Democràtic, que usa aplicacions i les xarxes socials per dirigir i coordinar les protestes", afirma.

El diari recorda que Tsunami Democràtic va rebre "rapidament el suport" del president Carles Puigdemont, i que la plataforma descarta totalment la violència.