El diari austríac Der Standard ha manifestat en un reportatge sobre les eleccions europees i municipals a l'Estat espanyol, que Catalunya hi acapara "totes les mirades".

Segons Der Standard, ha quedat clar que la qüestió de la independència de Catalunya és la que mou més passions a Espanya, i per això s'ha convertit en essencial també en la política espanyola.

Der Standard

Posa com a exemple el debat a les eleccions europees, que considera plenament dominat per Carles Puigdemont des de l'exili i també per Oriol Junqueras des de la presó. El diari afirma que, segons la llei espanyola, els eurodiputats han d'anar a Madrid a jurar la Constitució, i recorda que en aquest cas Puigdemont serà empresonat. El diari no es pronuncia sobre les possibles alternatives.

De Junqueras apunta que fa la campanya des de la presó, i que a les eleccions generals li va anar bé.

El diari també considera important el resultat que es doni a Barcelona, davant la possibilitat que la ciutat també es convertís en un bastió independentista. Repassa en aquest sentit les possibilitats d'Ernest Maragall, i també de Joaquim Forn-Elsa Artadi, i recorda els pronòstics de les enquestes.