L'emissió del concert de Lluís Llach al Palau Sant Jordi ho ha petat a TV3. L'emissió d'ahir dimarts va liderar la franja de la nit amb un 19,4% de quota i va aconseguir una audiència acumulada de 754.000 espectadors. 

L'emissió va ser l'enregistrament del concert de Procés Constituent que es va celebrar el dissabte 18 de desembre, i va comptar, a més de Llach, amb Joan Dausà, Suu, Natxo Tarrés (Gossos), Gemma Humet, Joan Reig (Els Pets), Montse Castellà, Els Catarres, el Mag Lari i la ballarina Marta Carrasco. 

El moment més vibrant del concert va ser la interpretació de No és això companys, que es va transformar en una crítica a l'aturada del procés independentista. El cantautor va admetre que era el primer cop que tancava un concert amb aquesta cançó, però va argumentar que ara "dir 'no és això' és gairebé una necessitat". "Des d'aquesta ràbia i aquesta impotència que sembla que hem de tenir, però que tenim guardada a dins per disparar al cel quan sigui, hem de dir que no és això", va reblar.

També van ser molt emotives la interpretació de L'estaca i La gallineta. Amb Joan Reig, va compartir també El Jorn dels Miserables, en una versió on va afegir un canvi a la lletra per fer referència als exiliats i als empresonats. De fet, en acabar, va dedicar la cançó "als sis de Lledoners, tots, Jordi, Oriol, Raül, Josep i Quim i, molt especialment, les dues dones que estaven apartades del grup i van patir tot això en solitud, Carme Forcadell i Dolors Bassa". "Per tu Carme", va assenyalar en un dels moments emocionants de la nit, amb Carme Forcadell rebent dempeus l'aplaudiment dels assistents.

Va dedicar la cançó també al president Carles Puigdemont, entre aplaudiments, i als consellers Toni Comín, Lluís Puig i "la inigualable Clara Ponsatí", però també va voler fer "una menció especial" a Marta Rovira i Anna Gabriel a Ginebra. "I, finalment, potser la gent més important, els 3.000 perseguits, perquè aquests 3.000 perseguits anònims us representen a vosaltres que sou els que de veritat feu por, feu por", va reblar.

Llach no va estalviar cap esforç aquella nit en el retrobament amb el seu públic, al qual va oferir un concert intens on s'hi va lliurar de ple –"està molt bé morir davant vostre", va ironitzar–. I això no obstant, en acabar les peces programades, encara va oferir algun bis al públic. Va ser el torn de la mítica Estaca per a la qual va demanar l'acompanyament dels assistents i Que tinguem sort. Finalment, el concert es va tancar amb una magnífica versió de Corrandes d'exili, moment en què va lloar el suport dels poetes i va denunciar que "hem convertit el Mediterrani en un cementiri". "És una vergonya. Europa ens fa vergonya", va lamentar.

Entre els assistents que ocupaven les primeres files, hi havia la presidenta del Parlament, Laura Borràs, les conselleres Gemma Geis, Victòria Alsina i Violant Cervera, el president Quim Torra i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els presos polítics de Junts, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn.