La Guàrdia Civil ha entrat aquest divendres al migdia a dues impremtes catalanes, una a Sant Feliu de Llobregat i l'altra a l'Hospitalet del Llobregat. Tal com ja van fer la setmana passada amb la impremta Indugraf, a Constantí, el cos policial busca documents relacionats amb el referèndum de l'1-O.

La resposta de l'independentisme davant d'aquests nous escorcolls ha estat fer una crida a concentrar-se a les portes dels locals d'Artyplan, la impremta situada al carrer Agricultura de Sant Feliu, i de Marc Martí, al carrer Motors de la Zona Franca. Una convocatòria semblant va reunir dissabte a més de tres-centes persones a les portes del també escorcollat setmanari El Vallenc.

A Artyplan, ja hi ha desenes de concentrats amb pancartes demanant "democràcia", urnes i estelades. A Marc Martí, estan arribant les primeres persones que han respost a la crida i, en aquest cas, la policia els ha obligat a identificar-se.

La crida ha corregut per les xarxes socials i algunes entitats també s'hi han sumat. Entre elles hi ha Crida per la Democràcia, Òmnium, Arran i Sindicat d'Estudiant dels Països Catalans, entre d'altres.

A les concentracions, no hi ha faltat el ja tradicional càntic "On són les paperetes? Les paperetes on són?":