La comunitat educativa de Catalunya ha sortit avui al carrer per defensar el model educatiu davant les acusacions d'adoctrinament i davant la possible aplicació de l'article 155 de la Constitució. Les manifestacions estaven programades per aquest dimecres a les sis de la tarda davant de tots els ajuntaments de les diferents capitals de comarca de Catalunya, sota el lema "no ens toqueu l'educació". Les concentracions més multitudinàries han estat a les quatre capitals de província, Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

A Barcelona, s'han aplegat centenars de persones a la plaça Sant Jaume, on s'ha llegit un manifest en defensa de l'escola catalana i s'ha cantat L'estaca.

A les altres tres capitals de província, Girona, Lleida i Tarragona, s'han omplert les places dels ajuntaments i també s'han llegit manifestos.

Aquestes, però no han estat les úniques concentracions a Catalunya, a moltes altres capitals de comarca catalanes també s'han reunit els ciutadans catalans amb el mateix objectiu, defensar l'escola catalana. N'hi ha hagut a Vic, Santa Coloma de Farners o Tortosa entre d'altres.