Concentració de suport al diputat d'ERC, Lluís Salvadó, a les portes del TSJC abans de la seva declaració com a investigat per l'organització del referèndum de l'1-O. Una àmplia representació del partit, encapçalada pel vicepresident Pere Aragonès, i en la qual havia diversos consellers i diputats del partit, ha acompanyat Salvadó a les portes del tribunal. També s'hi han deixat veure representants de JxCat, Albert Batet i Francesc de Dalmases, així com de la CUP, Natàlia Sànchez i Eulàlia Reguant. 

En declaracions a la premsa al passeig Lluís Companys, el president dels republicans al Parlament, Sergi Sabrià, ha defensat que la repressió no els "aturarà", tampoc en la "voluntat de trobar solucions", per la qual cosa ha reiterat la seva voluntat de "diàleg i negociació". Tot i això, ha lamentat que sempre trobin "repressió" al davant, governi el PSOE o el PP, i ha assegurat que tot es tracta d'una "causa general contra l'independentisme".

Pel que fa a la investidura de Pedro Sànchez, Sabrià ha reiterat que la intenció del seu partit és votar-hi en contra si Sánchez no es "mou" i ha volgut deixar clar que si hi ha una repetició electoral, en cap cas seria "culpa" d'ERC. Els republicans demanen una mesa de negociació entre iguals i on es pugui parlar de tot, també d'"amnistia" i "autodeterminació", per desencallar la investidura. "En cap cas la paràlisi creada pel PSOE es pot traslladar a ERC", ha afegit.

Lluís Salvadó judici TSJC   Mireia Comas

A més d'Aragonès i Sabrià, en la concentració en suport a Salvadó, també hi havia la secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta, així com els consellers d'ERC Teresa Jordà, Alba Vergès o Chakir el Homrani, i també una àmplia delegació de diputats del partit al Parlament i també al Congrés, com Joan Josep Nuet o Marta Rosique. També s'hi ha deixat veure el líder del partit a Madrid Joan Tardà.

Salvadó està citat a declarar davant el TSJC com a presumpte autor de delictes de malversació, revelació de secrets i desobediència greu per la seva suposada participació en la creació d'una Hisenda catalana.