Desenes de persones s'han concentrat a les portes de la presó de Neumünster en suport del president Carles Puigdemont, detingut en aquest centre penitenciari mentre Alemanya estudia l'ordre d'extradició dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que l'acusa d'un presumpte delicte de rebel·lió i malversació de fons públics.

Els manifestants han desplegat estelades i han penjat missatges de suport a la tanca de la presó; en ells s'hi podia llegir "Llibertat" (Freiheit, en alemany). Els concentrats, que han estat convocats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els Comitès en Defensa de la República (CDR), han cantat Els Segadors i han llençat crits de "Visca Catalunya", "Visca el President" i "No estàs sol". El grup de suport a Puigdemont ha aprofitat la protesta per lliurar desenes de cartes al president empresonat. 

Manifestacions arreu del país

Aquesta no és la única concentració que tindrà lloc avui, ja que des de l'ANC i els CDR s'han promogut manifestacions a Munic, Bremen i Karlsruhe. Seran el preludi a la cita de demà diumenge al migdia davant la Porta de Brandenburg. 

puigdemontpetit

A Munic s'hi han concentrat unes 200 persones a la Karlsplatz-Stachus on s'han cantat Els Segadors i l'Estaca. A més s'han fet clams per la llibertat dels presos en català i en alemany. 

També hi ha hagut una trobada a Karlsruhe, al land de Baden-Württemberg.

A la Haia, Països Baixos, un grup de manifestants ha cridat per donar suport als presos equipats amb estelades i complements de color groc.

Mentre des de fora de la presó se succeeixen les mostres de suport, des de l'interior el president -l'equip que li gestiona les xarxes socials- ha llençat un missatge a través del seu compte de Twitter on deixa clar que no claudicarà: "Que tothom ho tingui clar: no claudicaré, no renunciaré, no em retiraré", sentencia.

Puigdemont és a la presó de Neumünster des de diumenge passat quan el van retenir poc després de creuar la frontera amb Dinamarca. El tribunal de primera instància d'aquesta localitat va decidir empresonar-lo per risc de fuga mentre estudia l'euroordre. La Fiscalia General de Schleswig Holstein espera poder presentar dimarts a l'Audiència Territorial -que és qui té l'última paraula- una decisió sobre l'extradició.