La Fiscalia General de Schleswig Holstein espera poder presentar dimarts a l'Audiència Territorial una decisió sobre l'extradició del president de la Generalitat Carles Puigdemont, segons ha informat a l'agència Efe el vicefiscal general, Ralph Döpper.

La Fiscalia està encara analitzant l'ordre de detenció i lliurament remesa per Espanya per determinar si demana la tramitació de l'extradició a l'Audiència de Schleswig, en les mans de la qual estarà la decisió definitiva. "Seguim treballant en ella i confiem a poder presentar la nostra decisió dimarts", ha dit Döpper

Segons fonts jurídiques si demana l'extradició s'obre també la possibilitat de determinar que el dirigent independentista surti de presó i s'estigui en llibertat vigilada mentre es tramita el cas.

Carles Puigdemont es troba a la presó de Neumünster des que diumenge passat va ser detingut poc després de creuar la frontera danesa. El tribunal de primera instància d'aquella localitat va decidir que el polític havia d'estar a la presó mentre s'estudiava el cas en considerar que existia risc de fuga. El seu advocat, Wolfgang Schomburg, ha mostrat la seva confiança en la justícia alemanya i, en última instància, en el Govern d'Angela Merkel, al qual ha demanat que no autoritzi l'extradició si la decideix l'Audiència.

No obstant això, segons fonts governamentals citades pel setmanari "Der Spiegel", l'Executiu no té intenció de plantejar veto i rebutja una intromissió política en el cas.