Mentre que dins el Parlament de Catalunya els diputats van prenent posicions als seus escons, fora, a l'avinguda President Companys, centenars de persones segueixen, de nou, el ple de constitució.

Són alguns centenars de persones que, per no perdre el costum, van engalanats amb estelades, i avui, per primer cop, i tot i que no fa gens de fred, llueixen les bufandes grogues en record als presos polítics. Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó, i els tres primers no poden assistir al ple del Parlament per voluntat expressa del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ha accedit només a deixar-los delegar el vot per a constituir la Mesa del Parlament i votar el nou president, Roger Torrent.

 

De nou, un cop més, aplaudiments mentre es veuen les imatges per la televisió gegant, com entren els diputats del bloc sobiranista i xiulets quan apareixen els líders del bloc del 155 Inés Arrimadas i Xavier García Albiol. 

El guió està escrit. Dins i fora. Mentre els Mossos d'Esquadra blinden el parc de la Ciutadella, els llaços grocs que hi ha a la tanca presideixen l'escenari ciutadà que dona suport a l'inici d'aquesta legislatura gens habitual.

concentracio ple parlament - GL

També han trobat el seu lloc les parades del merchandising del procés: urnetes en miniatura de l'1-O, pins de llaços grocs i xapes amb l'estelada. Tot escortat, un cop més, pels mitjans de comunicació, que continuen atents a qualsevol moviment que pugui trencar la quotidianitat de la crònica de la mobilització ciutadana al carrer.

convocatoria ple parlament - GL