Diversos milers de persones s'han concentrat aquesta tarda davant la conselleria d'Economia, a la Rambla Catalunya de Barcelona, en suport de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en el segon aniversari dels fets del 20-S.

Els concentrats, que porten pancartes reclamant "amnistia" i "unitat", han cridat "ho tornarem a fer", "independència", "Puigdemont, el nostre president" i "llibertat presos polítics". L'acte, promogut per Òmnium, ha pres un caràcter unitari de l'independentisme per protestar després que la manifestació que es va celebrar fa dos anys va ser l'argument judicial per empresonar els Jordis.

La concentració porta com a argument "Veus pels drets i les llibertats", i consisteix en la lectura de textos de Sánchez i Cuixart reivindicant el dret a la llibertat de manifestació i la figura dels dos represaliats. El 16 d'octubre farà dos anys que Sànchez i Cuixart estan a la presó, i és el límit màxim per a una presó provisional. El Tribunal Suprem ha indicat que pensa dictar la sentència abans, ja que no preveu demanar una pròrroga, que requeriria una interlocutòria raonada. 

La façana de la conselleria d'Economia recorda des de primera hora d'aquest matí que avui se celebra el segon aniversari del 20-S, el dia de fa dos anys que agents de la Guàrdia Civil van escorcollar la seu del departament, setmanes abans del referèndum de l'1-O.

conselleria justicia 20 s 2

El grup ADIC de la conselleria ha penjat a la façana una pancarta de grans dimensions amb la fotografia de la concentració que va celebrar-s'hi avui fa dos anys. També el moviment Tsunami Democràtic ha penjat una segona pancarta amb el lema "Tornem als carrers".