Desenes de persones s'han concentrat aquest vespre en un acte mallorquinista a Palma, davant del palau de l'Almudaina, per protestar per la presència dels Borbons a l'illa.

El assistents, convocats per la plataforma Arruix Borbons, portaven una pancarta amb l'escrit "Recuperem Marivent", en al·lusió al palau on s'hostatja el rei Felip VI, i també estelades així com banderes republicanes espanyoles. Alguns assistents han reivindicat la República mallorquina.

Desenes de persones de col·lectius menorquinistes ja van participar dijous a la tarda a Coinga (Menorca) en una protesta contra Felip VI i Letícia, quan visitaven l'illa. Els manifestants van ser aturats per un fort contingent de la Guàrdia Civil, que va impedir que s'acostessin als monarques espanyols i van permetre només l'entrada de partidaris dels Borbons.

Els reis d'Espanya es van traslladar a Coinga, acompanyats del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, per visitar la fàbrica de formatges de la Cooperativa Insular Ramadera (Coinga). Els manifestants van cridar llavors "Menorca no té rei" i "Valtònyc llibertat" i van denunciar a les xarxes que la Guàrdia Civil els va desplaçar mentre facilitava el pas als monàrquics. El diferent tracte va provocar moments tensos.

El dia anterior el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va esquivar donar explicacions sobre el parador de Joan Carles, del qual no hi ha cap informació oficial sobre on es troba actualment, assegurant, com ja va fer uns dies, que les converses que hagi pogut mantenir amb Felip VI són confidencials.

En compareixença posterior a la primera reunió de Pedro Sánchez amb Felip VI després de la marxa del rei emèrit, que va tenir lloc dimecres a Mallorca, Sánchez va insistir que el Govern espanyol i la Casa Reial són institucions diferents i que les informacions relacionades amb el parador de Joan Carles, “les ha de comunicar la Casa Reial o el mateix afectat”.