ERC i el PDeCAT han convocat per a aquest dimecres a les 19.30 hores una concentració pels sis mesos d'empresonament a la presó d'Estremera del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, i el conseller d'Interior Joaquim Forn.

Serà a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el lema Ni presó ni exili. Llibertat! i es recordarà també als altres presos sobiranistes i als polítics catalans que resideixen a l'estranger.

Després del diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart --els dos a la presó de Soto del Real--, Junqueras i Forn són els dos líders sobiranistes que més temps porten a la presó, on van ingressar el 2 de novembre del 2017.

Els altres polítics que estan a la presó són els consellers Jordi Turull, Jordi Rull i Raül Romeva, també a Estremera, mentre que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa estan al centre d'Alcalá Meco.

Els líders sobiranistes actualment a l'estranger són el president Carles Puigdemont (Alemanya), els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig (Bèlgica), la consellera Clara Ponsatí (Regne Unit), l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel i la secretària general d'ERC Marta Rovira (Suïssa).