La portaveu dels comuns, Elisenda Alamany, ha criticat aquest dimarts que el primer acte que faci Quim Torra després de ser elegit president sigui viatjar a Berlín per entrevistar-se amb Carles Puigdemont i ha reclamat acabar amb la "via el que digui Puigdemont". 

En una roda de premsa des del Parlament, Alamany ha criticat Torra per haver decidit viatjar a Berlín com a primera cosa després de ser investit i no entrevistar-se amb les associacions que tenen "demandes ciutadanes" com: "Òmnium, els sindicats, els pensionistes, espai democràcia o convivència pel diàleg". En aquest sentit, ha assegurat que és el "primer" que haguessin fet ells si haguessin estat escollits com a caps de Govern.

A més, han demanat no supeditar el nou executiu "al que digui Puigdemont", el que han qualificat de "debats del passat i no del futur" i han insistit en que cal un "govern fort" per fer combatre la repressió. "Davant la política temerària de Madrid el que necessitem és un Govern fort", ha reclamat Alamany, que també ha rebutjat la creació d'"estructures paral·leles", en referència a una assemblea d'electes o un Consell de la República.

Preguntada per si se sumarien a la creació d'un procés constituent, Alamany ha evitat contestar i ha assegurat que primer cal esperar a veure com es concreta, tot i que ha rebutjat que aquest procés es pugui fer en cinc mesos, temps que podria durar l'actual Govern "provisional" de Torra.