Cop de porta dels comuns a la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, de respondre a una sentència condemnatòria amb un Govern de concentració. El portaveu del partit, Joan Mena, ho ha titllat de "proposta electoralista" i ha demanat a Torrent que "no disfressi de proposta política el que és un fracàs del Govern de la Generalitat". Mena, a més, ha atribuït el plantejament de Torrent al desacord entre JxCat i ERC i també "dins els mateixos partits" i ha defensat que la seva formació "difícilment" podria compartir govern amb el PDeCAT. 

Tot i això, el portaveu dels comuns ha considerat que hi ha "marge" per una negociació de pressupostos a Catalunya i ha recordar que aquesta setmana hi podrien haver els primeres trobades. En aquest sentit, ha defensat que volen ser un "dic de contenció contra les retallades" i ha demanat al Govern que hi hagi un "diàleg sincer" i no un "anunci d'estiu", en referència als 2.500 milions anunciat pel vicepresident i conseller d'economia, Pere Aragonès, en matèria social. Amb tot, Mena ha defensat que estan disposats a "seure i parlar" si es tracta d'uns pressupostos "socials, ecologistes i feministes".

Finalment, pel que fa a les negociacions per formar govern a Espanya, el portaveu dels comuns ha demanat que la proposta programàtica que aquest dimarts ha de fer pública el president en funcions, Pedro Sánchez, sigui un plantejament que permeti "iniciar la negociació" i no "un programa electoral". En aquest sentit, ha defensat que encara hi ha temps per un "acord progressista", però ha demanat a Sánchez "coherència" i que "respongui amb claredat si ja està en campanya". 

Per Mena, el mes d'agost ha estat "un mes perdut" per la manca de voluntat negociadora de Sánchez i ha demanat posar-se a treballar per aconseguir un acord abans del 23 de setembre, dia en que es convocaran noves eleccions si no prospera una eventual nova investidura.