Els comuns continuen pressionant: si no hi ha pressupostos a l'Estat, no podrà haver-n'hi a Catalunya. Així ho ha advertit aquest dimarts la presidenta del grup parlamentari, Jèssica Albiach, que ha assegurat que, sense els comptes de Pedro Sànchez, no hi haurà prou recursos per tenir uns "pressupostos socials" a Catalunya.

En aquest sentit, la dirigent dels comuns ha justificat que “si no hi ha pressupostos a l’Estat, no hi haurà suficients recursos per tenir uns pressupostos veritablement socials, i no hi podrem donar suport”.  Ha assenyalat dues vies per fer uns pressupostos “expansius”: els 2.200 milions que arribarien amb els pressupostos de l’Estat o una reforma fiscal “que sigui verda i elimini privilegis als rics” a través de patrimoni, successions i donacions. No ha vist en el Govern cap gest en aquest sentit, sinó més aviat “un pedaç”.

La líder dels comuns a la cambra ha denunciat que l’executiu de Torra “ha començat una campanya de pressing comuns” perquè hi donin suport, però “sense fer cap proposta”. Els ha advertit que “van tard”. Malgrat tot, ha negat que ells estiguin fent pressing al PDeCAT i ERC per l'aprovació dels pressupostos de l'Estat.

En la mateixa línia que els últimes dies, Albiach ha defensat que no és “incompatible” lluitar per la llibertat dels presos polítics i donar suport als comptes de Sánchez.