Tot i que les negociacions entre el PSOE i Junts s'han intensificat, les dues formacions encara no han arribat a un acord. Mentrestant, les protestes violentes davant les seus del partit socialista arreu d'Espanya s'intensifiquen, amb la ultradreta al capdavant. Per això, aquest dimarts, el portaveu dels comuns, David Cid, ha deixat clar que, amb aquest panorama, "no és bo donar-li massa temps a l'Espanya d'Abascal, Esperanza Aguirre i fins i tot dels 'Tercios de Flandes'". Tant l'expresidenta madrilenya com el líder de Vox han participat de les manifestacions davant la seu del carrer Ferraz. Així, tot i que Cid ha reclamat des del Parlament que l'acord amb Junts no s'endarrereixi més del compte (també falta per acabar de tancar el pacte amb el PNB), també ha assegurat que des de la seva formació entenen que "les negociacions han de madurar".

Cid també ha aprofitat la roda de premsa per condemnar tots els atacs a les seus socialistes, així com a les agressions a periodistes que cobrien aquestes manifestacions. I, davant la reacció de la dreta i la ultradreta, ha reivindicat que "el millor és una resposta de normalitat democràtica". "No podem deixar que els que van perdre a les urnes intentin aturar una majoria de progrés, plurinacional iun govern d'esquerres des de la pressió dels carrers o la judicial", ha insistit, l'endemà de la decisió del jutge García Castellón d'investigar Carles Puigdemont i imputar Marta Rovira pel Tsunami Democràtic. En aquest escenari, el portaveu dels comuns ha deixat clar que "Catalunya no es pot permetre donar una nova oportunitat a qui volen incendiar el país", amb una repetició electoral amb una possible majoria absoluta de PP i Vox. A les darreres eleccions del 23 de juliol, aquestes dues formacions només van aconseguir 8 escons dels 48 diputats que es reparteixen a Catalunya. 

Valoració positiva del decret per regular els pisos turístics

Per altra banda, els comuns han donat el seu vistiplau al Decret Llei de Regulació dels Pisos Turístics que ha presentat aquest dimarts la consellera de Territori, Ester Capella, valorant-lo positivament. Segons Cid, aquest va en línia amb la proposta que el seu mateix partit havia presentat mesos enrere, suposant un "primer pas" que els dona la raó, tot i que també ha afegit que per a la formació encara hi queda feina per fer. Aquest decret posa límit a les llicències turístiques perpètues i també permetrà que s'acabi el que Cid ha anomenat "barra lliure de llicències". El portaveu dels comuns ha reclamat alhora, però, que el Govern informi sobre la seva intenció o no de mantenir la rebaixa del preu del transport públic "en un moment d'inflació i dificultats";  motiu pel qual la formació ha demanat la compareixença de la consellera.