La taula de diàleg entre Catalunya i l'Estat espanyol torna a estar a l'agenda política però sense data. Avui mateix el president Pedro Sánchez ha tornat a postergar-la sota l'excusa de la sisena onada de coronavirus. Al mateix torn, el portaveu dels comuns a Catalunya, Joan Mena, ha tret importància a la data i ha posat èmfasi en què allò important és que el Govern porti mesures consensuades "més enllà de la majoria independentista", que s'hagin abordat amb la resta de les forces polítiques catalanes i així anar-hi amb el "màxim consens possible".

Mena ho ha dit en roda de premsa aquest matí, on malgrat assegurar que és important que hi hagi data, ha destacat que el més important és que el diàleg continuï avançant: "No només la taula de diàleg, sinó també la Comissió Bilateral". En aquesta última el líder dels comuns ha demanat tractar-hi també la qüestió sobre un nou model de finançament econòmic, una qüestió que els comuns ja han assegurat que serà un dels principals cavalls de batalla de la formació per aquest 2022

 

Preguntat a la roda de premsa per una valoració sobre el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, participi dimecres a una conferència al Club Siglo XXI a Madrid, Mena ha considerat que és "positiu" que el president vagi a Madrid a explicar el moment polític que viu Catalunya: "És una bona notícia que el president de la Generalitat faci política a Madrid". Així mateix, ha dit que és positiu que es normalitzin les relacions entre el Govern i el govern central.

Covid

Enmig de la sisena onada de coronavirus, Mena ha carregat contra la gestió del Govern, i és que considera que la previsió "ha brillat per la seva absència", fet que ha provocat la sobrecàrrega de l'atenció primària, creant un col·lapse del sistema sanitari, i ha lamentat que això estigui provocant un desgast psicològic sobre els treballadors. 

Així mateix, ha reclamat a la Generalitat que dugui a terme "un operatiu especial de tests massius" per detectar quantes persones tenen covid-19, a banda de promoure el teletreball, fer ajudes als sectors més afectats per les restriccions i reforçar l'atenció primària: "Que els milers de treballadors contractats per fer front a la pandèmia de covid-19 i les 300 noves UCI siguin estructuralment necessàries i, per tant, es quedin", ha demanat.

Sobre l'anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, que el govern de l'Estat regularà el preu dels tests d'antígens, Mena ha celebrat la mesura tot i que "probablement hauria d'haver arribat abans" i ha demanat acompanyar-la del reforç a l'atenció primària que reclamen els comuns.

 

A la imatge destacada, el portaveu de CatComú Joan Mena / Comuns