L’oferiment de Carles Puigdemont per presentar-se a les eleccions europees amb Oriol Junqueras de número 1 i Anna Gabriel de número 3 ha “cridat l’atenció” dels comuns. Així ho ha assegurat aquest dimarts la seva portaveu al Parlament, Susanna Segovia, que ha assegurat que “primer CiU, després el PDeCAT i ara JxCat sembla tenir por de presentar-se sol a les urnes”.

En aquest sentit, la portaveu dels comuns a la cambra ha lamentat que Puigdemont “no doni la cara” i sempre “hagi d’anar amb ERC”. Malgrat tot, ha defensat que “cada partit i candidat és sobirà” per decidir per presentar-se com cregui convenient a les eleccions europees.

Per altra banda, Susanna Segovia ha valorat positivament la taula de diàleg que se celebrarà aquest divendres al Palau de la Generalitat, que veu com una “oportunitat per construir un espai transversal”. No obstant això, ha instat a “incorporar entitats de la societat civil a la taula”. Aquest espai, ha defensat, ha de recollir “l’esperit del 80% contra la repressió i a favor d’una solució política i dialogada”.                                                                           

“No és només una reunió protocol·lària per fer una foto”, ha advertit. En aquest sentit, la representant dels comuns ha tornat a posar sobre la taula la proposta d’un “pacte de claredat”, que acabi desembocant en un referèndum acordat amb l’Estat espanyol.

Missatge a ERC pels pressupostos

Un cop més, Susanna Segovia ha tornat a exigir al Govern que concreti la seva proposta de pressupostos de la Generalitat, que han de fer sortir Catalunya “d’una dècada de precarietat i vergonya”. Ha confessat que “no n’esperen gran cosa”, però ha dirigit un missatge a ERC, a qui ha preguntat si “té intenció de continuar prorrogant” les retallades i l’austeritat. “Res de pressupostos amb gestos simbòlics”, ha advertit.

Els comuns també han anunciat que sol·licitaran la compareixença del conseller de Benestar Social, Chakir El Homrani, per la “manca de resposta” i la “lamentable gestió” de la Generalitat en relació als menors no acompanyats.

Finalment, sobre les primeres declaracions de la policia espanyola per les càrregues de l’1-O, Segovia ha sostingut que “cal fer justícia”, i que “no només han de retre comptes els càrrecs policials, sinó que també calen responsabilitats polítiques”. També ha lamentat que la condemna del Tribunal de Comptes a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs és un nou episodi de "judicialització de la política".