La portaveu dels comuns, Marta Ribas, ha insistit aquest dimarts en la necessitat d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat com una manera d'aturar l'ascens de Vox i la ultradreta. En aquest sentit, Ribas ha assegurat que la millor manera d'aturar la ultradreta "masclista", "xenòfoba" i "retrògrada" és fent una "proposta il·lusionadora i que sumi des de les esquerres" i que aquesta passa per aprovar els comptes de Pedro Sánchez.

En roda de premsa a la cambra catalana, Ribas també ha parlat dels pressupostos de la Generalitat i ha lamentat que no s'hagi avançat en la negociació ni tinguin cap altra convocatòria oficial de reunió, malgrat que la portaveu del Govern, Elsa Artadi, havia assegurat hores abans que es trobaran un altre cop la setmana vinent.

Tot i això, si s'acaba celebrant una reunió, els comuns han instat el Govern a "posar xifres sobre la taula"  i a "plasmar" les reivindicacions de la "tardor calenta" dins aquest pressupost.

Finalment, pel que fa a les accions d'acompanyament a la vaga de fam començada per alguns presos, els comuns han assegurat que no s'hi sumen com a formació, però que transmetran el "màxim respecte" per aquells que ho facin individualment. De fet, els diputats Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet ja han anunciat que s'hi sumaran.