Els comuns no són optimistes de cara a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat. Segons ha explicat la portaveu dels comuns, Susanna Segovia, en roda de premsa, no hi ha hagut "avenços concrets" en les seves propostes i ha advertit al Govern que "no podem esperar eternament". Tot i les reunions sectorials amb els departaments de Salut, Universitats i Interior; els comuns asseguren que no tenen propostes concretes del Govern que els facin pensar que els comptes es podran aprovar amb el seu suport.

"No sabem si en un temps rècord podem tenir resposta, quedem a l'espera, però ara com ara, els avenços no s'han donat. Per tant, encara queda molt i molt a treballar", ha subratllat Segovia. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, havia anunciat hores abans que l'executiu vol reunir-se la setmana que ve amb CatECP i veure si hi ha marge per aproximar posicions. Unes aproximacions que, en aquestes moments, Segovia veu difícils. 

La portaveu de la formació també ha tornat a insistir en la necessitat que els grups independentistes al Congrés, ERC i PDeCAT, aprovin els comptes de Sánchez i ha apuntat que "és un bon moment per seure a parlar i a treballar". "Tornem a interpel·lar les forces d’esquerres perquè aprofitin inici de tramitació dels pressupostos per debatre partides", ha defensat, després que els dos partits hagin advertit que hi ha poques possibilitats que permetin el tràmit parlamentari.