La portaveu dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany, ha coincidit amb JxCat, ERC i  la CUP que els consellers haurien de poder prendre possessió. Alamany ha opinat aquest dimarts que no existeix "cap raó" perquè els consellers no puguin prendre possessió del seu càrrec.

En roda de premsa al Parlament, i amb la incertesa sobre la presa de possessió del Govern prevista per aquest dimecres, Alamany ha argumentat que "ens pot agradar més o menys la decisió política" del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la composició del seu Govern, però "per damunt" d'això hi ha els "drets polítics" dels diputats electes.

En aquest sentit, la portaveu parlamentària de Catalunya en Comú-Podem ha assenyalat que no existeix "cap raó" perquè els consellers no puguin prendre possessió del seu càrrec ni per "allargar" l'aplicació de les mesures del 155.

Alamany, a més, ha qualificat de "lamentable" que l'"estratègia" de prolongar el 155 "la capitanegi" Ciutadans, partit que segons el seu parer és el que "marca" el posicionament del PP i del PSOE.

Segons la portaveu dels comuns, aquests tres partits estan immersos en una "competició ferotge per veure qui copeja més fort Catalunya i qui treu més rèdit", i s'ha mostrat especialment crítica amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en haver passat de defensar la "plurinacionalitat" a estar al costat dels que "intervenen l'autogovern" català. 

La posició dels comuns en aquest punt és semblant a la de JxCat, ERC i la CUP, que aquest dimarts han criticat que el Govern espanyol veti el nomenament de consellers​, encara que els cupaires aposten per una estratègia de desobediència i confrontació que no han defensat els altres tres grups.