Els comuns no aniran a la manifestació de la Diada perquè consideren que no és "inclusiva". La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha explicat que si algun membre de l'espai hi va ho farà a títol individual, però ha considerat que la mobilització va dirigida "al 48%".

En canvi, sí que assistiran a la concentració d'Òmnium Cultural, el mateix 11 de setembre al migdia. L'entitat ha organitzat una trobada on exigirà l'absolució dels "presos polítics" al passeig Lluís Companys. Una representació "transversal" de la societat civil clamarà per l'alliberament dels líders independentistes processats pel Suprem, segons va explicar l'entitat cultural la setmana passada.

D'altra banda, Albiach ha fet una crida perquè la Diada serveixi per a "recuperar consensos" i "posar fi a l'excepcionalitat que impedeix trobar solucions pactades i dialogades". En aquest sentit, s'ha dirigit a JxCat i ERC perquè no confonguin la sentència amb "propostes de partit".

"Hauríem de caminar cap a propostes que serveixin per a la llibertat dels presos", ha afegit Albiach, que creu que la mobilització de reacció al veredicte del Tribunal Suprem ha d'estar en mans de les entitats.