Els comuns han engegat aquest dimecres la campanya “Tots som la Mesa” en què criden a la mobilització de suport al secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, en la seva declaració el 12 de juny davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

La campanya, activa en les xarxes socials, es recull sota el lema “Democràcia. Dret a decidir” i convoca un acte de mobilització a les 8.30 el dia de la declaració.

Esquerra Unida i Alternativa, formació de la qual Nuet n’és el coordinador general, també ha cridat “a tota la gent progressista, demòcrata i d’esquerres” a donar suport al membre de la Mesa.

També ho han fet les entitats sobiranistes, que han cridat a la participació en la mobilització per donar suport a Nuet, que compareix com investigat per haver permès el debat i la votació de proposicions de llei en favor de la celebració del referèndum.

Per aquesta mateixa causa també han hagut de declarar altres membres de la Mesa, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Corominas, la secretària primera, Anna Simó, i la secretària quarta, Ramona Barrufet.

Forcadell i Simó van ser les primeres a declarar, el 8 de maig, i quatre dies més tard ho van fer Corominas i Barrufet. Els quatre membres de la Mesa van estar acompanyats per membres del Govern i diputats de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. A més, milers de persones es van concentrar al passeig Lluís Companys en símbol de suport.