A la concentració de suport al president de la Generalitat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on s'enfronta a un judici per desobediència, no hi havia cap representant dels comuns. Ara bé, segons ha explicat el seu portaveu en una roda de premsa aquest matí, que no hi fossin no vol dir que no rebutgin la causa contra Quim Torra. 

Durant la compareixença habitual de cada dilluns després de reunir l'executiva del partit, Joan Mena ha expressat "el malestar" que genera al seu espai polític "l'enèsim cas de judicialització de la política". En aquest sentit ha apuntat que "des de la discrepància política absoluta" amb l'actual cap de l'executiu, "han de ser les urnes qui treguin o posin els presidents, no pas la justícia". 

Des de Catalunya en Comú aprofiten l'ocasió per denunciar que la situació política actual és fruit de "receptes polítiques fracassades que han portat a carrerons sense sortida". En contrast amb aquestes velles actituds, subratllen la necessitat de constituir un govern progressista a l'Estat capacitat per "obrir camins de diàleg" i reconegui "la pluralitat nacional". 

Sobre les negociacions per aconseguir tirar endavant la investidura de Pedro Sánchez i fer realitat així l'acord subscrit entre Podemos i el PSOE, s'ha mostrat optimista.