El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat poc abans de les 9 del matí a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acompanyat de la seva família, membres del Govern i representants dels grups independentistes així com d'Òmnium, ANC i l'AMI. Centenars de persones esperaven davant del tribunal per fer costat al president i l'han acomiadat amb crits de "no esteu sols" mentre entraven a l'edifici amb la seva esposa, Carola Miró, i els advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal.

El TSJC jutjarà avui el president per desobediència, per no haver retirat la pancarta amb el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral del passat 28-A. Serà el primer cop que es jutja un president en actiu.

Torra ha arribat a l'Arc del Triomf, a l'Avinguda Lluís Companys, a dos quarts de nou del matí, acompanyat de la seva esposa i els seus tres fills. Allà l'esperaven els membres del Govern, amb el vicepresident, Pere Aragonès, al capdavant, el president del Parlament, Roger Torrent, i el president Artur Mas. 

L'han acompanyat també el president d'Òmnium, Marcel Mauri, el president de l'AMI, Josep Maria Cervera, i el vicepresident de l'ANC, Josep Cruanyes. A partir d'aquí ha iniciat el recorregut fins a les portes del TSJC.

WhatsApp Image 2019 11 18 at 08.44.58

En la distància que hi ha fins al TSJC, el concentrats han corejats crits de suport al president i han cantat Els Segadors.

Torra ja va assegurar ahir que no té intenció de defensar-se de les acusacions que se li fan i que el seu deure és "defensar els drets i les llibertats" dels seus compatriotes. "Jo demà no vaig a defensar-me de res, jo demà vaig a acusar l'Estat per haver vulnerat els seus drets i els de tots els catalans" va afirmar durant un acte a Bescanó