Si els partits independentistes no aconsegueixen formar Govern, els comuns proposen una alternativa: un Govern ampli i transversal, amb personalitats independents i un mandat limitat, que tiri endavant el país. Així ho ha assegurat el president del grup parlamentari CatECP, Xavier Dòmenech, dimecres durant el ple del Parlament. “Fem tots un pas enrere per fer-ne un endavant, un pas enrere del poder i del partit per fer un pas endavant com a país”, ha assegurat.

En aquest sentit, Xavier Domènech ha defensat que aquest Govern alternatiu aplegui diferents “sensibilitats democràtiques” del catalanisme i el progressisme i que compti amb la presència de persones independents. Segons ha dit, aquest executiu assumiria les regnes del país per un mandat limitat i amb el compromís de no tornar-se a presentar a les eleccions. Els seus objectius serien posar fi al 155 i a la judicialització i exigir l’alliberament dels presos polítics, a més d’impulsar un pla de xoc contra la desigualtat.

Si bé ha indicat que comparteix el contingut de les propostes de resolució dels partits independentistes, Domènech ha advertit que s’ha d’anar més enllà del simbolisme: “Es tracta d’investir de nou Puigdemont? I després què? La situació demanda respostes, no més preguntes”.