El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha titllat aquest dimarts d'"insuficient" l'oferta del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per a Catalunya perquè parla genèricament de "diàleg" i ha assenyalat que la llunyania entre postures és ara més d'"equip" que "de programa".

En declaracions als mitjans, Asens ha dit que "valora positivament" que Catalunya aparegui en el document programàtic del PSOE, si bé ha dit que és "insuficient" la referència al diàleg sense més. "No es pot amagar el PSOE en aquesta fórmula retòrica buida de contingut concret", ha assenyalat el diputat, qui ha recordat que el seu grup proposa una taula per a la discussió de l'assumpte català amb actors socials i polítics.

Asens ha apuntat que, en el passat, al PSOE aquesta via li semblava una bona solució i ha lamentat que per als socialistes les propostes polítiques puguin tenir "data de caducitat". Preguntat sobre si al PSOE i a Podemos els separa més la designació d'equips que els programes, Asens ha afirmat: "Estem més allunyats sobre els equips, evidentment".

"Amb el programa veiem molts punts on ens podríem entendre i per això no entenem perquè ens podem entendre en el programa i no ens podem entendre amb les mesures per garantir ese programa i els equips per fer-ho possible", ha afegit.

En termes generals, els comuns consideren, segons Asens, que el document del PSOE "és una bona base per assentar la negociació on es va quedar al juliol", encara que alguna mesura, com la relativa a la limitació de preus del lloguer, "és poc valent". Al mateix temps, valoren que és "decebedor" que la presentació de l'oferta per part de Sánchez semblés "un acte de campanya, de màrqueting electoral", així com que la coneguessin abans els mitjans.